1. november 2012 kell 10:25

Äkki eetikakoodeksi variant oligi halb?

Ärge välistage, et eetikakoodeksi esialgne tekst oligi halb, kommenteeris rahandusminister Jürgen Ligi.

„Me arutame neid asju, uus tekst tuleb, eetikakoodeks tuleb,“ ütles Ligi täna valitsuse pressikonverentsil.

Oma sõnul ta eetikakoodeksit ei poolda. „Otsin võimalust sellele paberile mitte alla kirjutada. Isikliku kogemuse põhjal,“ lisas ta ja viitas 2002. aastal riigikogust tagasiastumisele pärast poja kaubamajas vargusega vahele jäämist.

„Enda tagasiastumise vilju söön halvas mõttes siiamaani. Oleksin pidanud minema mitme inimesega kohtusse ja ma ei teinud seda. Oleksin pidanud minema ajakirjandusega, veel kellegagi. See, mille pärast mina kannatasin, oli tarbetu. Aga mõni kannatus järgnes sellele, et ma ei läinud,“ ütles ta. „Tagasiastumist ei saa reguleerida eetikakoodeksiga. See peab tulema inimese seest. Kui tagasiastumine on automaatne vallandamine, on see väljaviskamine.“

Eesti Ekspress kirjutas täna, et reformierakondlased nurjasid Kaja Kallase eest veetava riigikoguliikmete eetikakoodeksi sünni ja esialgne versioon tuleb ümber teha.

„Diskussioonil on Kaja Kallas üks tagasihoidlikumaid. Suuliselt ta sõna ei võta, listis osaleb. Tõsi, suurde listi üks-ühele öeldu ei kajastu,“ selgitas Ligi. „Ta näeb seda, mida on talle üks-ühele öeldud. Ma näen seda, mis on mulle. Aga minu kogemus jääb kõrvale ja eetikakoodeks ilmselt tuleb.“

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum