• Jaga lugu:

  Britid tahavad ELi toetuste jagamisse muutusi

  Suurbritannia tahab Euroopa Liidu järgmise seitsme aasta eelarveraamistikus muuta struktuuritoetuste ja ühtekuuluvuspoliitika rahade jaotamise põhimõtteid, kirjutas nädalavahetusel Sunday Telegraph.

  Euroopa Komisjon on selleks otstarbeks 2014-2020. aastate eelarvekavas ette näinud 376 miljardit eurot. Toetuste eesmärk on tasandada vahesid ELi jõukamate ja vaesemate piirkondade vahel. Nii saavad toetust ka Suurbritannia kehvemal järjel regioonid nagu Cornwall ja Wales. Briti ettepanek oleks jätta jõukamad riigid üldse neist toetustest ilma ning suunata need reaalselt kõige vaesematesse liikmesriikidesse, vahendas Reuters.
  „Struktuuritoetusi saab iga liikmesriik,“ märkis Briti konservatiivide hulka kuuluv parlamendisaadik Andrea Leadsom. „Kui suunata see raha neile, kes on tõesti raskes olukorras, ning lasta jõukamatel riikidel omal jõul toime tulla, oleks see kõigi jaoks parem ning hoiaks Suurbritanniale igal aastal kokku ca 2 miljardit naela (2,5 mld eurot).“
  Läinud aastal maksis Suurbritannia ELi eelarvesse 5,5 miljardit eurot.
  ELi riigid kogunevad novembri lõpus erakorralisele Ülemkogule, et uus seitsme aasta eelarveraamistik kokku leppida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.