• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kurb on vaadata kasvavaid hoiuseid

  Swedbank Investeerimisfondid AS tegevjuht Loit Linnupõld pole rahul olukorraga, kus madalate intressimääradega hoiused koguvad järjest raha, samas kui hea tootlusega fondid jäävad suuresti tähelepanuta.

  "Inimestel on 2008. aasta majandus- ja finantskriis ilmselt veel hästi meeles, sellest ka mõningane arusaadav ebakindlus või ettevaatlikkus investeerimisest ja säästmisest rääkimisel," ütles Linnupõld.
  Tema sõnul tundub, et täna on inimestele kapitali nominaalne säilitamine pigem olulisem kui kapitali reaalse väärtuse säilitamine või kasvatamine.
  "Päris kurb on vaadata igakuiselt kasvavaid hoiusejääke, mille tulusus on on täna juba alla 0,5% aastas, samas kui kiirenev inflatsioon vähendab raha ostujõudu järjekindlalt ligi üle 4% aastas," ütles nõutu Linnupõld. "Enamik säästuvõimelisi inimesi võiks täna oma tähtajatu raha paigutamisel vaadata ka aktsia- või aktsiaosakaaluga fondifondide poole," lisas ta.
  Mis tingis Swedbanki fondide head esitlused sel aastal ning milliseid soovitusi Swedbank Investeerimisfondid juht säästjatele jagas, loe tänasest Äripäeva Investori rubriigist.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.