• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Advokaat: Kilgi ja Pihelbu ärid põrkusid

  Rein Kilgi lepinguline esindaja vandeadvokaat Ramon Rask ütles, et kuigi meedia kirjutab Transcomi maksejõuetusest, siis  reaalselt ei ole Transcomi pankrotiga vähematki pistmist, vaid tegu on ärihuvide põrkumisega.

  „Seal on suurem taust. On erinevad ärihuvid, mis on põrkunud, Pärnu Sadama aktsionäride pinnalt,“ kommenteeris Rask.
  Pärnu Sadama aktsionärid on 50% A&O AS ja 50% Transcom AS. A&O aktsionärid on 50% Juhan Pihelbu, kes on ka Pärnu Levatehase üks omanikest ning 50% Mati Einmann.
  Rask lisas, et tänane kohtuotsus on selge märk sellest, et väited on lapsikud. „Kurb lugu on see, et tänu alusetule pankrotiavaldusele jäi toimumata kasumlik tehing, sest arestiti Pärnu Sadama aktsiad, mis kuuluvad Transcomile,“ sõnas Rask.
  Ta lisas, et tegemist on ühe aktsionäri poolse agressiooniga, kus surutakse läbi tingimusi, mida Transcom ei taha aktsepteerida.
  A&O on survestanud Transcomi aktsiate saamiseks.  Pankrotiavalduse rahuldamata jätmisega langeb ka pankrotiavalduse tagamine, milleks on Pärnu Sadama aktsiate arestimine.
  Kohus jättis rahuldamata Pärnu Laevatehase avalduse Rein Kilgile kuuluva valdusfirma Transcom pankroti väljakuulutamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.