Sirje Rank • 3. detsember 2012 kell 9:54

Papandreoul Šveitsis pangakonto?

Tänane Financial Times kirjutab, et Kreeka endise peaministri George Papandreou 89aastast ema seostatakse pangakontoga Šveitsis, millel on 550 miljonit eurot.

Sellega võtab skandaal nn Lagarde’i nimekirja ümber, milles on ligi 2000 kreeklase nimed, kel on pangakonto HSBC Šveitsi harus ning kes võivad seotud olla maksudest kõrvalehiilimisega, järjest tugevamaid tuure.

Margaret Papandreou, George Papandreou ema ja endise Kreeka peaministri Andreas Papandreou lesk lükkas süüdistused tagasi.

IMFi juht Christine Lagarde sai kontoomanike nimekirja endiselt HSBC panga töötajalt ajal, mil ta oli alles Prantsusmaa rahandusminister ning edastas Kreeka kodanikke puudutava info Kreeka valitsusele juba 2010. aastal.

Kreeka valitsus ei kiirustanud saadud infot kasutama ja võimalikke maksudest kõrvalehiilimisi uurima, kuni üks Kreeka väljaanne kogu nimekirja avalikustas ja skandaali vallandas. Kreeka praegune rahandusminister on palunud oma praegusel Prantsuse kolleegil nimekiri uuesti saata, sest algne infokandja on tema kabinetist kaduma läinud.

Hetkel kuum