Alyona Stadnik • 3. detsember 2012 kell 15:46

Parts: riigikontrolör valetab

Riigikontrolör Mihkel Oviir vastas täna Riigikogus arupärimisele Eesti Energia uute põlevkivienergiaplokkide rajamise kohta ning nentis, et majandus- ja kommunikatsiooniminister teadis riigihangete seaduse rikkumisest, kui sõlmiti leping Narva Elektrijaamade hanke võitnud firmaga.

"Riigikontrolli tänane väide, et olin teadlik võimalikust seaduse rikkumisest Auvere elektrijaama hankel, on vale. Ma ei saanud seda teada lepingu sõlmise ajal ega tea seda ka praegu," kommenteeris Parts pressiteate vahendusel.

Ta lisas, et hanke seaduslikkuse eest vastutav Eesti Energia on ministeeriumile kinnitanud, et Auvere uue elektrijaama hankel ei ole esinenud sisulisi rikkumisi, mille tõttu oleks mõnele pakkujatest antud eeliseid või tekitatud kahju. "Samale järeldusele jõudis varem ka Kaitsepolitseiamet, kes jättis rahuldamata oktoobris esitatud taotluse kriminaalmenetluse alustamiseks. Küll aga tean, et taoliste mahukate hangete puhul on erinevad õiguslikud käsitlused tavapärased, kuid nendega peab tegelema ettevõte," lausus PArts

Oktoobris ETV eetris olnud saates "Pealtnägija" räägiti, et riigi suurinvesteering Narva Elektrijaamadesse oli juriidiliselt ebakorrektne ning tugines valeandmetele.

 

Hetkel kuum