Kadri Põlendik • 10. detsember 2012 kell 15:33

Uus ametiühingute juht võiks olla Peterson

Tervishoiualatöötajate ametiühingute liidu juht Piret Kruuser arvas, et ametiühingute keskliidu uus esimees võik olla Peep Peterson.

„Mina näeksin uue juhina praegusel juhul meie volikogu esimeest (Peep Peterson - toim), aga see ei ole liidu arvamus, see on minu isiklik arvamus,“ vastas Kruuser küsimusele, kes võiks saada Eesti Ametiühingute Keskliidu uueks esimeheks Harri Taliga asemel. Möödunud aastal aset leidnud uue esimehe valimistel oli Taliga vastaskandidaadiks just Peterson, kes praegu on keskliidu juhatuses ning transpordi- ja teetöötajate ühingu esimees. Siiski on vara veel uuest juhist rääkida.

„Keegi pole veel siiani oma kandidatuuri üles seadnud. Meil koguneb keskliidu juhatus 18. detsembril, kus me kinnitame päevakorra, kuidas hakkame valima uut esimeest. Enne ei saa ju kedagi toetada ega midagi otsustada,“ ütles Kruuser. Ta märkis, et ei ole ise kandideerimisele mõelnud, kuna töö on raske ja vastutusrikas.

Taliga tagasiastumine oli Kruuseri jaoks üllatus. Samas, mingeid etteheiteid tal senisele juhile ei ole.

„Üldjoontes võib olla tema tegevusega rahul, sest et ta on ikkagi saanud enamushäältega alati esimeheks ja meie liit on teda ka esimene kord toetanud. Selles mõttes ma ei saa küll talle mitte midagi ette heita. Eesti ühiskonnas on väga raske ametiühingutööd teha,“ märkis Kruuser.

Laupäeval teatas Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Harri Taliga, et on otsustanud keskliidu esimehe ameti maha panna enne kongressil saadud volituste lõppemist.

Volikogus heakskiidetud lepingutingimuste kohaselt peab esimees lepingu lõpetamisest ette teatama 4 kuud, kuid Taliga loodab, et juhatus kinnitab 18. detsembril esimehe valimise protseduuri, mille kohaselt volikogu istung toimub enne veebruari lõppu ja uus esimees saab asuda ametisse 4. märtsil.

Märtsi algul täitub Taligal 15 aastat tööd ametiühingute keskliidus.

Hetkel kuum