Rivo Sarapik • 31. detsember 2012 kell 8:11

MTÜde maksustamine muutub

Rahandusministeerium tahab seaduse muutmisega kaotada MTÜde, sihtasutuste ja usuliste ühenduste tulumaksustamisel vaidlused ja võimaluse maksudest kõrvale hiilida.

Seaduse järgi saavad tulumaksu soodustust heategevuslikud avalikes huvides tegutsevad ühendused, mil on korralikult majandusaasta aruanne esitatud. Rahandusminister Jürgen Ligi andmeil on mittetulundussektoris endiselt väga palju tulundustegevust, raha kantimist ja iseendale maksuvaba tulu tekitamist, vahendas ERR.

Näiteks kommenteeris minister Raam teatri tegevust, mis esitas tagantjärele nelja aasta majandusaruanded. "Nüüd kui ta vahele jäi, ta viimasel hetkel hädaga midagi esitas. Neli aastat esitamata aruandeid ja saadud maksuvaba tulu - see on tegelikult väga halva maiguga asi," ütles rahandusminister.

Hetkel kuum