• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  VTB müüs Venemaa esirikkuri osaluse 

  Venemaa riiklik pank VTB müüs 20% osaluse, mis kuulus Ališer Usmanovi kontrollitavale Venemaa rauamaagi tootjale OAO Metalloinvestile, teatas VTB pressiteatena.

  Et pank kavatseb osalust müüa, oli teada juba juuni lõpust, kirjutab lenta.ru. Tehingu summat ei avalikustatud. 
  VTB ostis 2011. aasta lõpus 20% Metalloinvestist võlakatteks Coalco Metalsi käest, mis kuulus Vasily Asmanovile. Tehingu summa oli siis umbes 3  miljardid dollarit. Juuni räägiti,et Coalco Metals võib selle osaluse tagasi osta.
  20% osaluse ostis USM Holdingis, mille asutaja on samuti Usmanov ja tema äripartnerid Vladimir Skoch ja Farhad Moshiri.  Samal ajal teatas OAO Metalloinvest pressile, et tema tütarettevõtte Metalloinvest Ltd ostis USM Holdingsi käest 24 protsenti aktsiatest Metalloinvest.  
  Ališer Usmanov on Facebooki üks suurimaid investoreid ja Forbesi hinnangul Venemaa rikkaim mees. Tema  varandus on hinnatud 19,9 miljardile dollarile ning sellega on rikaste edetabelis kolmandal kohal.
  Hea teada:
  Bloomberg küsitles eelmisel aastal detsembris jaanuari ajakirja tarvis miljardäre, mida nad arvavad maailma majandusest ja kuhu nad investeeriksid 2012. aastal. Usmanov eelistab võlakirjadest eelistab ta USA ja tugevate Euroopa valitsuste (Saksamaa, Prantsusmaa) võlakirju nagu ka Hiina omi. Valuutadest arvab ta, et kui Euroopa liidrid ei suuda langetada selget otsust, kuidas kriisist väljuda, näeme me mõne liikmesmaa pankrotti. Euro kannatab enim. Iseenesest ei ole see Euroopa majandusele üheselt halb, kuna näiteks Saksamaa saab sel teel toetust oma ekspordile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.