Ave Lepik • 28 jaanuar 2013

Idufirma: teenime rohkem, kui kulutada jaksame

Tarkvaraarendajate tööd lihtsustava tehnoloogia looja ZeroTurnaround kasvas kaks ja pool korda.

Ettevõtte 2012. aasta konsolideeritud auditeerimata majandustulemuste põhjal tõusis periodiseerimata käive aasta varasemaga võrreldes 2,6 korda. Jevgeni Kabanovi ja Toomas Römeri asutatud ettevõtte käive kasvas 2011. aastaga võrreldes 2,7 korda, ulatudes 5 miljoni euroni.

Kasvutempo püsimise on taganud jõuline rahvusvaheline müük - eksport moodustab praegu 99,5 protsenti ettevõtte tuludest.

"Kuna rahavoog oli ka lõppenud aastal positiivne, toidab ettevõtte kasvu juba teist aastat meie enda teenitud raha," ütles ZeroTurnaroundi USA haru juhtiv Alex Laats. "Teenitud summad investeerime tootearendusse, Eesti inseneritiimi, Bostonis asuva globaalse müügikontori laiendamisse ning turundusse."

"Meie ponnistuste kiuste teenib ettevõte endiselt rohkem, kui kulutada jaksame," lisas firma tegevjuht Jevgeni Kabanov. "Edu on toonud vabaduse finantseerida oma arengut ise, sõltumata investoritest. Saame uusi turge vallutada ja täiega tuld anda."

Jevgeni Kabanovi ja Toomas Römeri 2007. aastal Tartus asutatud ZeroTurnaround on loonud produktiivsustehnoloogiad, mis aitavad Java arendajatel kiiremini ja paremini programmeerida ning kirjutatud koodi kasutusse võtta, hoides kokku nii aega kui raha. Ettevõtte lipulaev JRebel võimaldab koodimuutusi kohe näha ning hoida programmeerijal aastas kokku 4-6 nädalat tööaega. Aasta eest alustati ka süsteemihalduritele mõeldud toote LiveRebel müüki. Ettevõtte tuntumate klientide seas on eBay, Disney, HP, IBM, Lufthansa, Oracle ja USA Föderaalreserv.

Hetkel kuum