Rainer Saad • 29. jaanuar 2013 kell 9:01

Euroala perifeeria on meelitanud ligi 100 miljardit

Eelmisel aasta teises pooles voolas euroala perifeeriariikidesse peaaegu 100 miljardit eurot erafondide raha, kuna Euroopa Keskpanga tegutsemine julgustas võlakriisis riikidesse investeerima, kirjutas Financial Times.

Erakapitali naasmine on ka poliitikakujundajaid üha rohkem hakanud veenma, et eurotsooni võlakriis võib olla läbi.

USA agentuuri Commodity Futures Trading Commissioni andmetel on kauplejate optimism euro osas 18 kuu kõrgeim.

Hollandi panga ING sõnul meelitasid euroala perifeeriariigid eelmise aasta viimase nelja kuuga ligi 93 miljardit eurot. Seevastu kaheksa esimese kuuga lahkus perifeeria viiest riigist 406 miljardit eurot, mis on võrdne 20 protsendiga viie perifeeria sisemajanduse kogutoodangust.

„On veel pikk tee minna, kuid kapitali väljavoolu osas on toimunud oluline muutustrend,“ ütles ING analüütik Martin van Vliet.

Hetkel kuum