Rainer Saad • 29. jaanuar 2013 • 1 min
Jaga lugu:

Valitsuse päästetud RBS plaanib suuri boonuseid

Suurbritannia valitsuselt abipaketi saanud Royal Bank of Scotland valmistub oma investeerimispanganduse üksusele maksma 250 miljonit naela boonust.

Sama üksus on segatud ka laiaulatuslikku Libori manipuleerimise skandaali, kirjutas Financial Times.

Briti rahandusministril George Osborne’il seisab panga suurte boonuste ees seetõttu uus poliitiline tagasilöök, kuna RBS plaanib boonuseid ajal, mil Libori (Londoni pankadevaheline laenuintress) manipuleerimise tõttu võib pangale USA ja Suurbritannia regulaatoritelt tulla 500 miljoni naelane trahv.

Libori manipuleerimise trahvis läheks 400 miljonit tõenäoliselt Ameerika regulaatorile ning 100 miljonit Briti regulaatorile. RBS kuulub 82 protsendi ulatuses Briti valitsusele, kuna finantskriisi aastatel vajas pank ellujäämiseks abipaketti.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt