Romet Kreek • 30 jaanuar 2013

Swedi krediitkaardiäri Balti riikides eriti tõhus

Kui Rootsis teenis Swedbank krediitkaartidelt eelmisel aastal 64 miljonit Rootsi krooni puhasintressitulu, siis Balti riikides teenis pank sellelt 231 miljonit Rootsi krooni, selgub Swedbanki kvartaliaruandest.

Rootsis krediitkaartide puhasintressitulu aastaga ei kasvanud, kuid Baltikumis oli see kasv üheksa protsenti. Rootsis tehakse 80 protsenti kõigist poeostudest kaardiga - see on üks maailma kõrgemaid pangakaardikasutusi.

Ka Eestis on pangakaardiga tasumine levinud. Siin tehakse kõigist poemaksetest 55 protsenti pangakaardiga.

Lätis ja Leedus ei ole kaartide kasutamine nii levinud (vastavalt 35 ja 20 protsenti). Balti riikides on pangakaartide krediidimahud kahanenud, kuid sellest on saadud üle kasvanud kaarditehingutega.

Hetkel kuum