10. mai 2013
Jaga lugu:

Nissan nõrgast jeenist suurt abi ei leidnud

Nõrgenenud jeeni abil suutis Nissan Motor puhaskasumit marginaalselt kasvatada, kuid tootmishäired USAs ning järsk müügilangus Hiinas jätsid oma jälje.

Valuutakursi muutuste mõju ning jätkuvad pingutused kulude kokkuhoiuks lubasid Jaapani suuruselt teisel autotootjal vastata majandusaasta prognoosidele, kuigi kuigi tootmisvead ning müügilangus kahel suurimal turul kahjustasid tulemusi, vahendab Wall Street Journal.

Märtsis lõppenud majandusaastaga teenis Yokohamas baseeruv autotootja puhaskasumina 342,45 miljardit jeeni (2,6 miljardit eurot), mida on kõigest 0,3% rohkem kui aasta tagasi. FactSeti küsitletud analüütikud ootasid puhaskasumiks 330 miljardit jeeni.

Nissan jäi suurelt alla kahele suurimale kodumaisele konkurendile. Nädala alguses teatas Toyota Motor, et nende puhaskasum kolmekordistus 962 miljardi jeenini. Honda Motori majandusaasta kasum oli 367 miljardit jeeni, kasvades aastaga 73,6%.

Nissani tulemused jäävad osaliselt konkurentidele seetõttu alla, et firma suutis 2011. aasta maavärinast oluliselt kiiremini taastuda kui teised. Eelmine aasta lõppenud majandusaastaga teatas Nissan suurest kasvust, rekordilisest müügist ja tulemustest, mis lõid kodumaiseid konkurente.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum