Alyona Stadnik • 29. august 2013 kell 14:42

Rahandusministeerium: olukord maailmamajanduses on heitlik

Rahandusministeeriumi hinnangil püsib olukord maailmamajanduses heitlik ning annab vastuolulisi signaale ka Eesti ekspordipartnerite kohta.

"ELi majandus pöördus teises kvartalis pärast pooleteise aasta pikkust langust taas tõusule ning Läti ja Leedu taastuvad kriisist kiires tempos. Samas on Soome ja Venemaa kasvuprognoose viimasel ajal korrigeeritud allapoole," teatas rahandusministeerium.

Võrreldes kevadega on ELi majandususalduse näitajad selgelt paranenud, kuid Eesti majandususaldusindeks näitab kevadisega võrreldes veidi madalamat taset. "Vaatamata Eesti majanduse oodatust tagasihoidlikumale kasvule 2013. aasta esimesel poolaastal, on maksulaekumised püsinud siiski plaanipärased. Väliskeskkonna aeglase taastumise mõjul on lähiaastatel oodata ühtlase majanduskasvu jätkumist," märgib ministeerium.

Rahandusministeerium esitleb esmaspäeval, suvist majandusprognoosi, mis on alus järgmise aasta riigieelarve koostamisel.

Hetkel kuum