Kristi Malmberg • 19. september 2013 kell 12:01

IRL: Kross on kirglik ka liikluses

Kuigi linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi arvukaid kiiruseületamisi tuleb taunida, on Kross vähemalt oma patud ausalt üles tunnistanud, kommenteeris IRLi peasekretär Tiit Riisalo.

"Eeriku ühelt poolt tugevus, aga teiselt poolt ka nõrkus on see, et ta teeb kõike kirglikult. Eks see ole mõnikord ka väljendunud tema liikluskäitumises, mis on loomulikult taunitav," ütles Riisalo ERRi uudisteportaalile.

"Linnapeakandidaadi kõige olulisem omadus minu arusaamist mööda on ausus. Loomulikult on kiiruseületamine, nagu igasugune seadusega vastuollu minek taunitav, aga Eerik on seda tunnistanud ja vabandanud, vastupidiselt Edgar Savisaarele, kes selle peale läks Eesti riigi vastu kohtusse," rääkis Riisalo.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et karistusregistri kohaselt on Tallinna meeriks pürgiva Eerik-Niiles Krossile kolme aasta jooksul määratud kokku 11 karistust, neist suurimad küünivad lausa 2800 euroni.

Seejuures on meest ka kahel korral juhtimisõigusest ilma jäetud. 

Hetkel kuum