Sirje Rank • 16. oktoober 2013 kell 6:57

Skype'i looja tabas Soome mängutootjaga kümnesse

Skype'i üks asutajaid rootslane Niklas Zennström sai vaid kuue kuuga kolmekordselt tagasi oma investeeringu Soome mängutootjasse Supercell, millest eile lõviosa jaapanlastele müüdi.

Zennströmi riskikapitalifirma Atomico investeeris kevadel Supecelli 160 miljonit Rootsi krooni. Toona hinnati mängutootja väärtus 5 miljardile Rootsi kroonile. Eile toimunud müügitehingus, kus Jaapani SoftBank ja GungHo Online Entertainment ostavad firmas 51%, hinnati firma väärtus 19 miljardile kroonile (ca 2,2 mld eurole). Atomico investeeringule tähendab see tootlust 280% ehk kuue kuuga 450 miljonit Rootsi krooni, kirjutab Rootsi majandusleht Dagens Industri.

Atomico on investeerinud ka teistesse kiire kasvuga Põhjala internetifirmadesse nagu kinkekaardifirma Wrapp, makseteenuste firma Klarna ja teine Soome mängutootja Rovio, mis lõi mängu Angry Birds (vihased linnud).

Zennström, kellest sai Skype'i müügiga miljardär, on Atomicos üks neljast partnerist.

Hetkel kuum