• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankade tulemused jätavad soovida

  Eile avaldas trobikond panku kvartalitulemused. Üldiselt olid ­tulemused viletsad ja märksõna oli kohtu­asjad.

  Et panustada ­Euroopa olukorra paranemisele, oleks mõistlik tsüklilist pangandust aktsia­valikuna kasutada, kuid kuidagi ei saa ümber erakorralistest pidevalt esinevatest kohtuvaidluste kuludest ning trahvidest, mida kõikvõimalike rikkumiste eest valitsustele makstakse. Samuti on pankadele koormaks üksteisest üle käivad ja vastuolulised regulatsioonid.
  Ühtlasi on Euroopa, välja arvatud Skandinaavia, pangad tõsiselt alakapitaliseeritud. Nad peavad teenima kasumit, mida aktsionäridele välja ei jaotata. Paraku on pankade sammud kasumi teenimisel tagasihoidlikud, et mitte öelda olematud. Alternatiiv on kaasata investoritelt raha, kuid see lahjendaks aktsionäride osalust.
  Suurbritannia suurima eluasemelaenude andja Lloyds Banking Groupi kolmanda kvartali kasum oleks kasvanud 83%, kuna ettevõte eraldas vähem raha halbade laenude kahjude katteks.
  Maksueelne kasum (erakorraliste tulude-kuludeta) kasvas 831 miljonilt naelalt 1,52 miljardile. Analüütikud ootasid 1,46 miljardi naelast kasumit. Paraku oli pangal terve koorem erakorralisi kulusid, mille tulemusel kasvas panga puhaskahjum 374 miljonilt naelalt 1,298 miljardile.
  94% kasumikadu. Kui mullu teenis Deutsche Bank kolmandas kvartalis 747 miljoni eurose puhaskasumi, siis tänavu oli ette näidata kõigest 41 miljoni eurone puhaskasum. Võlakauplemine vähenes ja raha pandi kõrvale kohtuvaidluste tarvis, vahendas Bloomberg. Analüütikud ootasid 430 miljoni eurost puhaskasumit.
  Seevastu Austraalias teenis  Australia & New Zealand Banking Group rekordkasumi. Abiks oli ka kõrgem intressikeskkond kui Euroopas ja USAs.
  Pankade aktsialiikumisi vaadates tekib küll küsimus – kas hinnatõus ei ole liigne? Lloyds Banki aktsia on aastaga tõusnud 93%, Deutsche Bank 15,6%. Viimane võiks kõigepealt nelja kvartali lõikes kasumlikuks muutuda. ANZ panga aktsia on aastaga tõusnud 40,9%. Aktsia P/E on 14,5.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.