• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Föderaalreserv võlakirjade ostmises muudatusi ei teinud

  Turud sulgusid täna languses, mille põhjustas Wall Streeti reaktsioon Föderaalreservi otsusele mitte vähendada oma rahalisi stiimuleid.

  “Iga päev on praktiliselt toonud uued rekordid, seega ei ole ime, et inimesed otsustasid nüüd sellest natuke kasu lõigata,” märkis TD Ameritrade in Chicago peanalüütik JJ Kinahan.
  Föderaalreserv otsustas oodatult jätkata oma 85 miljardi dollarilist igakuist võlakirjaostmise programmi.
  “Meie käsutuses olevad andmed kinnitavad, et majapidamiste kulutused ja ettevõtete põhivaralised investeeringud on edenenud, samas kui kinnisvaraturg on viimastel kuudel pisut jahenenud,” teatas Fed oma teadaandes.
  “Tundub, et Föderaalreserv taaskasutab oma varasemaid teadaandeid tänu jätkuvale status quo-le.  Neil ei ole õrna aimugi, millal praegust võlakirjade ostmise programmi kärbitakse.  Võttes aga arvesse avalikustatud makroteavet, mis on võrdlemisi nõrk ning tõenäoliselt ei parane asjad ka järgmiste kvartalite jooksul, siis on kohane eeldada, et Föderaalreserv jääb praeguse igakuise 85 miljardi dollari väärtuses võlakirjaostu programmi juurde.Võlakirjaostu programmi vähendamise uute kõneluste indikaatoriks peab olema märkimisväärne paranemine tööturul,” märkis LandColt Capitali juhtiv partner Todd Schoenberger.
  Makropoolelt avaldati ADP tööhõive oktoobri aruanne, mille kohaselt loodi erasektoris 130 000 uut töökohta. See on alates aprillist madalaim näitaja ning jääb 20 000 töökohaga oodatust allapoole.
  Ettevõtetest tõusis tublisti General Motorsi aktsiad peale autotootja oodatust suurema kvartalikasumi aruande avalikustamist. Ettevõtte aktsia tegi 3,24% lennu.
  Facebook, Starbucks ja Visa on ühed viimased märkimist väärivad ettevõtted, kes avalikustavad oma kvartalitulemused peale lõpukella.
  Dow kukkus Verizoni vedamisel 0,39% ja lõpetas päeva 15 618 punkti tasemel. S&P 500 kukkus 0,49% ja Nasdaq 0,55% ja jõudsid vastavalt 1763 ja 3930 tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.