Ave Lepik • 28. november 2013 kell 12:27

Sõerd: firmaautode uus eelnõu on ettevõtjale leebem

Riigikogu rahanduskomisjoni reformierakondlasest liige Aivar Sõerd ütles, et kuigi uuele kooskõlastusringile saadetud firmaautode maksusoodustuse eelnõu on ettevõtjatele soodsam, tuleks enne seisukohta kujundamist ka nende endi arvamus ära kuulata.

"Eelnõu on läinud natuke leebemaks ettevõtjate suhtes, aga ma arvan, et mahaistumine ettevõtlusorganisatsioonidega on vajalik enne otsuste langetamist," ütles Sõerd ERRi uudisteportaalile.

Ta märkis, et uuendatud eelnõus on paindlikkust rohkem selles osas, mis puudutab isikliku sõiduki ärisõitudeks kasutamist ja vastupidi. "Juhul, kui äriotstarbel soetatud sõidukit kasutatakse ka eraotstarbel, on võimalik maksustamisel arvestada tegelikku kasutamist. Kompensatsioon isikliku sõiduki kasutamisele ettevõtluse tarbeks on natuke suurem - varasema 256 euro asemel 300 eurot," rääkis Sõerd.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum