Romet Kreek • 17. detsember 2013 kell 4:17

Citi: Tallinkil 56% aktsia tõusu

Citibank näeb Tallinki aktsiale 56 protsenti tõusuruumi, millega Eesti laevanduskontsern edestab teisi piiriturgude maade aktsiaid.

Citibanki arenevate ja piiriturgude aktsiaanalüütik Maria Gratsova pani kokku piiriturgude strateegia ja aktsiate lemmikvaliku 2014. aastaks. Favoriitide seas on ka Tallink.

Suurimat tõusuruumi aktsia hinnasihini nähakse just Tallinki aktsial. 5. detsembri hindadega tehtud ülevaates nähakse Tallinki aktsiale 56% tõusuruumi. Tallinna börsil on aga Tallinki aktsia kukkunud 0,87 eurole võrreldes analüüsipäeva 0,93 euroga. Ise seda Tallinki aktsia suurimat tõusuruumi eraldi pank sedasi välja ei toonud.

Võib küsida, et mis naljakas garneering on Tallinki aktsial – nagu oleksid kreembrülee lisandiks verivorstid ja jalopeno hülgerasvaga. Ise oleme harjunud nägema Eesti aktsiaid pigem Põhjamaade või Kesk- ja Ida-Euroopa aktsiatega. Nüüd aga oleme kenasti ühes pajas aktsiatega Keeniast Kasahstanini.

Eesti aktsiaturg ei ole arenenud turg (Skandinaavia) ega isegi arenev turg (Kesk-ja Ida-Euroopa suured maad), oleme vaid piiriturg, kus on ainult üks aktsia – Tallink. Teised ettevõtted on meil nii väikesed, et nende aktsiad ikka naljalt ei jää institutsionaalsete investorite ega välisanalüütikute radarile ega uudistevoogu.

Loe pikemalt tänasest paberlehest.

Hetkel kuum