Väliskülalised jätsid mullu Tallinna 5% rohkem raha

Indrek Kald 08. jaanuar 2014, 16:22

Kui Tallinna külastanud välisturistide arv suurenes mullu 2-3% võrra, siis kaupadele ja teenustele kulutasid nad aasta varasemaga võrreldes 5% rohkem.

Väliskülalised kulutasid kaupadele ja teenustele ca 5% rohkem kui 2012. aastal, kokku mullu hinnanguliselt 840 miljonit eurot.

Suurem osa (74%) Tallinna külalistest olid puhkusreisijad. "Kõige enam kasvas möödunud aastal Soomest ja Venemaalt saabunud külaliste arv. Soome turistid moodustasid 47% ja Venemaa turistid 15% kõikidest välisturistidest," ütles Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu Raepressi teatel.

Suurenes nii majutusettevõtetes ööbinud välisturiste arv kui ka kruiisireisijate arv: kruiisilaevad tegid Tallinna 327 külastust ning linnaga käis tutvumas 520 000 kruiisireisijat. Kruiisireisijaid oli 155 riigist, enim Saksamaalt, USAst ja Suurbritanniast.

Tallinna Turismiinfokeskust külastas eelmisel aastal üle 200 000 inimese. Keskuses teenindatakse kuues keeles: eesti, inglise, vene, soome, itaalia ja saksa. Külastajaid on olnud enam kui 84 riigist, sh Alžeeriast, Kuubalt, Kuveidist, Mauritaaniast, Nepaalist, Pakistanist, Peruust, Sri Lankalt, Tšetšeeniast, Ugandast, Uruguaist, Vietnamist ja Elevandiluurannikult.

Möödunud aasta lõplikud turisminumbrid Tallinna kohta selguvad veebruaris.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. January 2014, 16:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing