Parts: Elroni uued rongid toovad märkimisväärse kokkuhoiu

09. jaanuar 2014, 12:41

Loodan, et Elron lahendab tippkoormuse küsimuse, ütles majandusminister Juhan Parts täna valitsuse pressikonverentsil.

„Täna tuli uus rong, järgmisel nädalal parandatakse neid väljumisi, kus tippkoormus on suur,“ ütles Parts ja lisas, et täna on veel üksikud väljumised päeva jooksul, kus seisupileteid müüakse rohkem, kui see tavapärane oleks.

„Selleks, et reisijad ja avalikkus mõistaksid konteksti, rõhutan, et eile rääkisin 100 miljonist kroonist, just nimelt kroonidest, et saaks võrrelda diiselrongide parki. Vanade rongide kulu oli aastas 100 miljonit krooni kallim võrreldes uue diiselrongipargiga,“ selgitas Parts. „Selles summas on suured remondikulud, infrastruktuurikulu, veeremi amortisatsioonikulu.“

Parts rõhutas veel kord, et kui mõelda, et need uued rongid oleksid olemas olnud juba 10 aastat tagasi, oleks see toonud kokkuhoidu miljard krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2014, 15:46
Otsi:

Ava täpsem otsing