Raivo Sormunen • 30 jaanuar 2014

Parim investorsuhetega ettevõte Baltimaades on Tallinna Vesi

NASDAQ OMX Balti börsid kuulutasid täna õhtul Baltic Market Awards auhinnagalal 2013. aasta parima investorsuhtega ettevõtteks Tallinna Vesi AS-i Leedu telekomifirma TEO LT ja rõivakett Baltika ees.

Põhikategooria võitjana sai Tallinna Vesi kutse New Yorki NASDAQi kauplemispäeva lõpukella helistama.

„Mul on väga hea meel näha, et auhinnatud ettevõtete seas on sedavõrd palju Eesti emitente ja börsiliikmeid. Usun, et praeguste börsiettevõtete investorsuhete kvaliteedi järjepidev tõus loob veelgi paremad eeldused ja annab kindlust uutele ettevõtetele börsile tulekuks,“ ütles NASDAQ OMX Tallinna juhatuse esimees Rauno Klettenberg.

Parima börsiliikme tiitli pälvis kolmandat aastat järjest LHV Pank. Edukaimaks investorsuhete kvaliteedi tõstjaks kuulutati Ekspress Grupp. Kahes kategoorias – „Parimate investorsuhetega ettevõte analüütikute hinnangul“ ja „Parima majandusaasta- ja Hea Ühingujuhtimise Tava aruande esitaja“ – saavutas esikoha TEO LT.„Me hindame oma börsiettevõtteid vastavalt rahvusvahelistele investorsuhete standarditele. Läbipaistvus, avatus ja hea ühingujuhtimise tava järgimine on kõige olulisemad vahendid loomaks kindlustunnet nii ettevõtete kui ka kogu kapitalituru suhtes,“ ütles NASDAQ OMX Balti juht Arminta Saladžiene. „Ettevõtete jaoks on palju lihtsam pääseda ligi kasvuks vajalikule kapitalile ja tõsta enda konkurentsivõimelisust siis, kui investorid, kreeditorid, ettevõtte töötajad ning teised huvigrupid neid usaldavad. Kokkuvõttes toob ettevõtete läbipaistvam ja õiglasem tegutsemine Balti majandustele kindlasti kasu.“Kokku hinnati Baltic Market Awardsi raames 52 Balti börsiettevõtet enam kui 160 kriteeriumi alusel.

Parimate investorsuhetega Balti börsiettevõtete TOP 20 aastal 20131. Tallinna Vesi2. TEO LT3. Baltika4. Grindeks5. Nordecon6. Ekspress Grupp7. Harju Elekter8. Apranga9. Merko Ehitus10. Premia Foods11. SAF Tehnika12. Olympic Entertainment Group13. Ventspils nafta14. Invalda15. Olainfarm16. Latvijas kugnieciba17. LESTO18. Šiauliu bankas19. Lietuvos energijos gamyba20. Tallink Grupp

Edukaim investorsuhete kvaliteedi tõstja1.        Ekspress Grupp2.        Ventspils nafta3.        Merko Ehitus

Parimate e-investorsuhetega ettevõte1.        Ventspils nafta2./3. Grindeks ja TEO LT (võrdne arv punkte)

Parimate investorsuhetega ettevõte analüütikute hinnangul1.        TEO LT2.        Olympic Entertainment Group3.        Apranga

Parima majandusaasta- ja HÜT aruande esitaja (HÜT – Hea Ühingujuhtimise Tava) 1.        TEO LT2.        Tallinna Vesi3.        Baltika

Aasta börsiliige 1.        LHV Pank2.        Bankas Finasta3.        SEB Pank

Hetkel kuum