Riigi Kinnisvara: palgafond sõltub äriplaanist

Eliisa Matsalu 06. veebruar 2014, 15:00

Ettevõtjad lähtuvad palga maksmisel äriplaanist, mis on jaotatud mitme aasta peale, ütles Riigi Kinnisvara ASi juhatuse esimees Jaak Saarniit.

Palgainfo agentuuri juht Kadri Seeder kirjutas, et töötajate palgasoovi võivad kergitada ettevõtte hea kasuminumber ja väljamakstud dividendide teated.

Saarniidu sõnul on kasumi korral töötajate palgatõusu soov arusaadav, kuid ettevõtted vaatavad siiski oma äriplaane tervikuna, mistõttu kasumit otseselt kõrgema palgaga siduda ei saa. „Kui äritegevuse jaoks on pangast laenu võetud, vaadatakse äriplaani keskmiselt vähemalt kümne aasta kontekstis. Iga aasta on erinev, mõnikord läheb paremini, mõnikord halvemini,“ märkis Saarniit. „Tööandjad peavad enda seisukohalt vaatama ettevõtte riski.“

Saarniidu ütlust mööda määrab palga suuresti motivatsioonipaketist. „Näiteks on Riigi Kinnisvaras võimalik olukorrast sõltuvalt saada aastas kuni kolme palgaühiku jagu lisa,“ ütles ta. „Kuid palgasüsteemis on erinevad komponendid ja töötajate panust ja tulemusi peab vaatama eraldi. Kõigile ei saa ühe ämbriga tasu jagada,“ märkis Saarniit.

Saarniit lisas, et iga ettevõte on täiesti unikaalne ja motivatsioonisüsteemid on valdkonniti erinevad. „Ma ei tea ühtegi ettevõtet, kus ollakse tardunud olekus, samal ajal kui teenitakse kasumit, ollakse edukas ja võetakse dividende välja,“ ütles Saarniit. „Palgafondis vaadatakse siiski peamiselt ikka seda, mis positsioonil turul ollakse.“


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. February 2014, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing