Priit Kerma: mööblitööstus elavnemas

Alyona Stadnik 10. veebruar 2014, 15:31

Mööblitootja Sarkop juhi Priit Kerma sõnul on mööblisektoris märgata elavnemismärke nii Eesti kui ka Skandinaavia turul.

"Meie äris - mööbli eriprojektid ja sisekujunduse teostamine, mis käib käsikäes ehitusseisuga ja valdkonnaga - on eelmine aasta lõpust märgata elavnemist küll," kommenteeris Kerma eelmise aasta viimast kvartalit. "On tulnud juurde mõned uued huvitavad objektid, kus saame kaasa lüüa mööbli valmistamises."

Kerma sõnul on raske öelda, millised trendid on hetkel mööblisektoris. "Meil on mõned hotellid käigus ning ka omavalitsuse objektid. Need eristuvad viimaste aastate ehitusvaldkonna objektidest," sõnas ta.

Sarkopi äri Eestis on Kerma sõnul küllalt tagasihoidlik ning põhilised kliendid on Skandinaavia - Soome ja Rootsi turud, kus on ka positiivseid märke näha. "Eelmise aasta lõpp, november, detsember ja selle aasta jaanuaris sai mõned objektid kinnitatud, mille läbirääkimised on olnud ammu ja on positiivsed," selgitas ta. "Midagi suuremat selleks aastaks ei ole laua peal."

Rääkides Sarkopi eelmise aasta tulemustest, sõnas Kerma, et ettevõtte käive jäi tagasihoidlikuks. "See aasta tuleb optimistlikum ja seda tänu Eesti uutele objektidele, kuid põhiosa tuleb Soome ja Rootsist," sõnas Kerma.

Ta rõhutas, et Eesti tellimused aitavad kaasa ettevõtte kasvule ja ikka on lihtsam ehitada kõrvaltänavasse kui üle mere. "Meie paar-kolm püsikliendil Eestis on sellel aastal julgemate plaanidega, kui nad olid eelneval kahel aastal," rääkis Kerma. "Seega turul on elavnemise märki."

Küsimusele, kas ettevõttel on ka uued turud silmapiiril, märkis Kerma, et neil on silmad alati lahti. "Meil on mõned huvitavad kontaktid Prantsusmaal ja uued kontaktid Soomes ja Norras. Vaatame Euroopa suunas," sõnas Kerma. "Eesmärk on neid kontakte kuumaks ajada."

Homme teatab statistikaamet eelmise aasta neljanda kvartali majanduskasvu. Kolmandas kvartalis majanduskasvu aeglustumine jätkus. SKP kasvas mullu täpsustatud andmetel kolmandas kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 0,7%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2014, 17:29
Otsi:

Ava täpsem otsing