Indrek Kald • 13 veebruar 2014

Panorama Cityga luhtunud juht lahkub ametist

Toomas Annuse suurosalusega E.L.L. Kinnisvara juhatuse esimees Aldo Dapon lahkub aprillis ametist, ettevõte peatas hiljuti Tallinna suure kaubanduskeskuse rajamise.

"Tallinnasse planeeritud Panorama City kaubandus- ja meelelahutuskeskuse arendusprotsessi peatamine jaanuaris märkis ühe etapi lõppu nii minu kui ettevõtte jaoks. Tulenevalt ka juhatuse liikme lepingu lõppemisest lähiajal on õige moment edasi liikuda ja anda teatepulk üle ettevõtte järgmisele juhile uute arengusuundade väljatöötamiseks," märkis Dapon pressiteates.

Üheksa aastat E.L.L. Kinnisvaras pakkusid tema sõnul palju huvitavaid väljakutseid. "Oleme kogenud kinnisvarabuumi, nautinud majanduskasvu vilju ning näinud viimaste aastakümnete karmimat majanduskriisi. E.L.L. Kinnisvara on saanud hakkama mõlemas situatsioonis ning püsib täna majanduslikult tugeval alusel. Mul on olnud hea meel anda oma panus mastaapsete ärikinnisvaraprojektide arendusse, mis on edukad ja jätkusuutlikud ning mille toel on ettevõte tõusnud Baltikumi juhtivaks kinnisvaraarendajaks ja -omanikuks," ütles Dapon.

Kinnisvarafirma nõukogu esimees ja osanik Tõnu Toomik tänas nõukogu nimel Daponit pikaajalise panuse eest ettevõtte arendamisse. "Tema teadmised ja kogemused on aidanud meil edukalt käivitada ja arendada suuri kaubanduskeskusi Baltikumis. Ettevõtte omakapital on tema juhtimise perioodil kasvanud kolm korda ning varade maht enam kui viis korda ehk 300 miljoni euroni," märkis ta.

Daponi juhatuse liikme leping lõppeb 3. aprillil. Uue juhi leidmiseni täidab juhi kohustusi ettevõtte juhatuse liige ja finantsdirektor Taavi Ojala.

E.L.L. Kinnisvara on viimase üheksa aasta jooksul arendanud Riias Spice ja Spice Home, Leedus Vilniuses Panorama ning Šiauliais Saules Miestase kaubanduskeskusi, Tallinnas Sõpruse Ärimaja ja Delta Plaza büroohooned ning Nordic Hotel Forumi.

Grupi ettevõtete mullune üüritulu ulatus 26,5 miljoni euroni, plaanipäraseid tulemusi näitasid ettevõtte teatel nii kaubandus- kui bürookinnisvara sektor. Grupi kaubanduskeskusi Vilniuses, Šiauliais, Riias ning Tallinnas külastas eelmisel aastal kokku ligi 37 miljonit inimest ning kaubanduskeskuste kogukäive oli 365 miljonit eurot.

Bürookinnisvara sektori selle aasta prognoos on positiivne, kuna kõikides E.L.L. Kinnisvara omandis olevates büroohoonete projektides on vakants täna nullilähedane.

E.L.L. Kinnisvara arendab ja juhib kaubanduskeskusi, hotelle ning äri- ja büroohooneid. Ettevõte omab osalusi viies kaubanduskeskuses: Spice ja Spice Home kaubanduskeskused Riias, Panorama keskus Vilniuses, Viru Keskus Tallinnas ning Saules Miestas keskus Šiauliais. Lisaks omab E.L.L. Kinnisvara Tallinnas Delta Plaza ja Sõpruse Ärimaja büroohooneid ning Vilniuses L3 nimelist büroohoonet. Ettevõtte omab ka Nordic Hotel Forumi hoonet (operaatoriks OÜ Nordic Hotels) ning koos ASiga Infortar Tallink City Hotelli ja Tallink Express Hotelli, mida opereerib Tallink Hotels.

Hetkel kuum