Börs: Ukraina kõneluste läbikukkumine uputas turge

Fredy-Edwin Esse, California 14. märts 2014, 22:18

USA-l ei õnnestunud vaatamata pikkadele kõnelustele Venemaaga mingit edu Krimmi tüli lahendamises näidata ning aktsiaturud lõpetasid nädala nukral toonil.

"Ma arvan, et me oleme veidi aega juba oodanud volatiilsust," kommenteeris Bloombergile First American Trusti investeerimisjuht Jerry Braakman. "Praegu on maailmas toimumas päris palju asju."

USA välisminister John Kerry kohtus täna enda Vene kolleegi Sergei Lavroviga, kuid vaatamata kuus tundi kestnud kõnelustele, mida Kerry iseloomustas sõnadega "otsekohene" ja "konstruktiivne", siis mingit edasiminekut ei suudetud näidata.

Pühapäeval peab Krimm referendumi Venemaaga liitumise üle ning Lavrovi sõnul ootab Putin ära selle tulemuse, enne kui midagi otsustab. Kerry ütles omalt poolt, et referendum on illegaalne ning USA ei tunnista selle tulemusi.

USAst tulnud andmed näitasid, et märtsis kukkus ootamatult tarbijate kindlustunne nelja kuu madalaimale tasemele. Eraldi raport avalikustas, et tootjahinnad veebruaris kukkusid USAs.

Tähelepanu on taas kaldumas Föderaalreservi peale, kelle avatud turgude komitee koguneb 18-19 märts kahepäevasele koosolekule. Viimased kahel kohtumisel on komitee otsustanud alandada igakuiseid võlakirjaoste 10 miljardi dollari jagu ning eeldatavasti juhtub see ka järgmine nädal, kui Fed ei näe suuri probleeme majanduses.

S&P 500 tegi tänasega aga suurima nädalase languse pärast jaanuari algust, kuigi sulgus eelmine reede kõigi aegade rekordil. Eile tegi indeks viie nädala suurima languse ning pühkis sellega minema viimasegi tõusu, mis aasta algusest oli kogunenud.

USA peamine aktsiaindeks kukkus täna 0,28% ning sulgus 1841,13 punkti peal. Dow Jonesi tööstuskeskmine kaotas 0,27% ja läks nädalavahetusele 16 065,67 punktil. Nasdaqi komposiitindeks sulgus 4245,40 punktil, 0,35% miinuses.

Kuld kallines see nädal igal kauplemispäeval. Väärismetalli unts lisas tänasega 0,63% ning aprillikuise tellimuse hind küündis 1381,10 dollarini. Barrel naftat kallines samal ajal 0,78% ning maksis 98,97 dollarit.

Euro rühib varmalt aga 1,40 dollari piiri poole, olles viimase kuuga teinud tubli tõusu 1,35 dollari pealt. Tänasega kallines ühisvaluuta dollari vastu 0,27% ja võrdus 1,3907 dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. March 2014, 22:18
Otsi:

Ava täpsem otsing