Putini viisakeeluga abi Rootsis

Sirje Rank 27. märts 2014, 09:40

Venemaa presidendi Vladimir Putini Euroopa Liidult viisakeelu saanud abi Vladislav Surkov poseeris päev pärast musta nimekirja avalikustamist Rootsis kohalike vaatamisväärsuste taustal.

ELi sanktsioonide nimekirja on Surkov kantud kui isik, kes on otseselt vastutav Ukraina riigivõimu õõnestamise eest Krimmis.

21. märtsist hakkas Surkovile kehtima ELi viisakeeld. 20. märtsil on ta abikaasa Instagrami kontole üles laadinud foto Rootsi kuningalossist, 22. märtsi kuupäevaga postitatud fotol poseerivad abikaasad Stockholmi lähistel skulptor Carl Milles' muuseumi kujude vahel. Üks pilt Stockholmist on tehtud kiviviske kaugusel Rootsi välisministri Carl Bildti tööruumidest, kirjutab Rootsi majandusleht Dagens Industri.

Rootsi välisministeerium ja politsei ei osanud lehele vastust anda, kuidas ELi sanktsioonide jõustamine reaalselt toimima peaks. Välisministeerium vastas pressiesindaja kaudu, et teema on pigem justiitsministeeriumi asi. Sealt anti vastuseks, et politsei asi on kontrollida, kas isikutel on luba riigis viibida ja kui ei, siis nad välja saata. Nii peaks see olema ka selle konkreetse juhtumi puhul.

Karjääri jooksul on Surkov olnud endise presidendi Boriss Jeltsini administratsiooniülema asetäitja, Putini ajal osalenud muuhulgas noorteorganisatsiooni Naši üles ehitamisel. Detsembrist 2011 maini 2013 oli ta valitsuses asepeaminister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. March 2014, 17:23
Otsi:

Ava täpsem otsing