Sirje Rank • 3. aprill 2014 kell 9:36

USA staaride kontserdid Helsingis küsimärgi all

Lähikuudel on Helsingi Hartwall Arenas plaanis rea USA staaride, sh Miley Cyruse ja Justin Timberlake'i kontserdid, kuid nende toimumine on paras küsimärk, kirjutab Financial Times - Hartwall Arena omanikud on kõik USA Venemaa vastaste sanktsioonide nimekirjas.

Staadioni omanikuks on firma Arena Events OY, millest 50% kuulub Gennadi Timtšenkole ning vendadele Arkadi ja Boris Rotenbergile kummalegi 25%.

Kontserdikorraldaja ja vahendaja on USA firma Live Nation Entertainment.

Sanktsioonide kehtestamise järel ei võiks USA firma teoreetiliselt justkui Helsingi Hartwall Arenaga tehinguid teha. Leht juhib tähelepanu, kui suur segadus valitseb selles osas, kuidas Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonid tegelikkuses rakenduma peaks.

Boris Rotenbergi poeg, kes juhib perekonna varasid Soomes, ütles, et mingeid märke kontsertide ärajäämisest ei ole. "Miks peaksid Soome inimesed kannatama USA sanktsioonide pärast? Kontserdid on välja müüdud."

Hetkel kuum