ETFid hülgavad USA võlakirju

Fredy-Edwin Esse, California 31. märts 2014, 22:06

USA valitsusvõlakirju ostvad börsil kaubeldavad fondid (ETF) annavad enesekindlalt märku, et Ühendriikide majandus on tugevnemas.

Aasta alguses võlakirju kokku ostnud ETFid müüsid märtsis 10,3 miljardi eest USA valitsusvõlakirju, mis on suurim raha väljavool pärast 2010. aasta detsembrit, vahendab Bloomberg.

Ainuüksi 7,86 miljardi dollarilisest iShares 1-3 Year Treasury Bond ETFist võeti kolmandik varasid välja, mis oli kõigi võlakirjafondide hulgas suurim kaotus.

Taandumine näitab, kui kiiresti on ETFide investorid korrigeerinud oma ootusi pärast Föderaalreservi esinaise Janet Yelleni 19. märtsi kõnet, milles ütles, et tugevnev majandus võib sundida keskpanka tõstma baasintressimäärasid pool aastat pärast võlakirjade ostude lõpetamist.

Kuigi USA valitsusvõlakirjad on sel aastal suutnud tootlustega üllatada ja lüüa prognoose, siis ETFide investorid on viimas raha riskantsematesse varaklassidesse nagu rämpslaenud ja väikse turuväärtusega börsifirmad.

"Võlakirjadesse on üha vähem ja vähem väärtust alles jäänud,"  kommenteeris Bloombergile Standish Mellon Asset Managementi markostrateeg Thomas Higgins. "Kui turg arvab, et Fed hakkab tõstma intressimäärasid, siis ei jäta nad enda raha lühikese aegumistähtajaga võlakirjadesse seisma," lisas Higgins, kelle sõnul on nende firma müünud valitsusvõlakirju ning ostnud spekulatiivse reitinguga korporatiivvõlakirju.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2014, 22:06
Otsi:

Ava täpsem otsing