USA miljardär: mulle meeldib Iiri ja Vahemere kinnisvara

Rainer Saad 01. aprill 2014, 12:33

USA miljardärist investor Wilbur Ross ütles CNBC-le, et talle on hakanud meeldima Iirimaa ja Vahemere kinnisvaraturud.

"Euroopa puhkekeskustes on suur sissevool välismaalastest – brittidest, venelastest ja sakslastest, kes ostavad puhkekeskuste juurde endale kinnisvara," ütles Ross ning lisas, et Euroopas oldi mõned kinnisvaraprojektid buumi ajal nii õnnetud, et neid poleks pidanud üldsegi ehitama.

Euroopas hakkasid kinnisvarahinnad kukkuma koos finantskriisiga. Näiteks Iirimaal langesid aastail 2007-12 mõnes kohas kinnisvara hinnad lausa 57 protsenti. Hispaanias langesid aastatel 2008-12 kinnisvara hinnad 23 protsenti.

Hispaania töötuse määr on 26 protsendi lähedal, kuid Rossi sõnul ei näita see täielikku pilti Hispaania tööturu olukorrast. Rossi sõnul ei ole Madridi ja Barcelona tänavatel kerjuseid näha. "Ametlikud andmed võivad näidata kõrget töötuse määra nende inimeste arvelt, kes töötavad varimajanduses," lisas ta.

Ross ostis 2011. aasta 35protsendilise osaluse Iiri pangas Bank of Ireland, kui panga aktsia maksis 0,1 eurot. Praegu kaupleb aktsia 0,3 euro lähedal. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2014, 08:38
Otsi:

Ava täpsem otsing