Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ukraina elanikud: kardame sõda

  Ukraina idaosas on viimastel päevadel olukord veelgi halvenenud, kokkupõrked on toimunud mitmes linnas ning kinni on peetud mitu aktivisti. Kohalike sõnul on olukord hull ning inimesed kardavad sõda.

  "Hinnad poes on metsikud, kodudest on küte välja lülitatud, kõik meediakanalid on välja lülitatud ja valetatakse iga nurga peal," kirjeldas olukorda Harkivis elav Irina. Tema sõnul räägitakse uudistes, et Ukraina on võtnud vastu seaduse, et tahab riiki tuua NATO väed. Küsimusele, mida ukrainlased siis praegu taotlevad, vastas ta, et ka teiste linnade elanikud loobuksid Ukrainast.
  "Esmaspäeval oli Harkivis, Luganskis ja Donetskis hullumaja. Harkivi omavalitsushoone pandi põlema, Maidanil põrkasid kokku kaks poolt, nende vahel politsei, kes ei tee mitte midagi. Ei tea, keda uskuda, aga kui tulistatakse, siis on kõikidest kahju," kirjeldab Harkivi oblastis Burlukis elav Jelena. "Maidanil on valitsus vahetunud, aga ikka ei sobi."
  Jelena sõnul ei saa elanikud aga midagi teha, vaatavad telerist, mida seal näidatakse. "Inimestel, kes ei osale kokkupõrgetes, hakkab ka juba hirm. Me kardame sõda," tunnistab ta. Tema sõnul on raske olukorda kirjeldada. "Häid uudiseid on vähe ja kardame väga." Jelena isiklikult arvab, et ega Putin ole rumal, et alustab sõda. "Kui hinnata olukorda, siis ma arvan, et valimisi meil mais ei tule, aga eks aeg näitab," sõnas Jelena. Tema sõnul ei ole praeguse seisuga isegi kedagi valida.
  Harkivi linnas elava Lidija sõnul on neil olukord suhteliselt halb, sest Venemaa piir on lähedal. "Sealt inimesed tulevad ja provotseerivad elanikke. Loodame, et kõik laabub," märkis ta.
  Kokkupõrked on olnud viimastel päevadel Harkivis, Mõkolaivis, Donetskis ja Luganskis.
  * Loos kõnelenud allikad on autori Ukrainas elavad sugulased ja tuttavad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teflonametnik, kel jäigi vastutus võtmata
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meemikauplejad võtsid sihikule järgmise pankrotistunud aktsia
Huulepulgaindeks ütleb, et ka rasketel aegadel värvivad inimesed huuli – ja sellegipoolest läks huulepulgatootja Revlon pankrotti. Nüüd üritavad meemikauplejad Revloni pankrotiga rikkaks saada.
Huulepulgaindeks ütleb, et ka rasketel aegadel värvivad inimesed huuli – ja sellegipoolest läks huulepulgatootja Revlon pankrotti. Nüüd üritavad meemikauplejad Revloni pankrotiga rikkaks saada.
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Vanemahüvitise lõhe oli läbi aastate väikseim
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.