Rootsi keskpank intressimäära ei muutnud

Sirje Rank 09. aprill 2014, 11:07

Rootsi keskpank jättis täna enim jälgitud baasintressi määra 0,75% tasemel muutmata, ootuses, et majanduskasvu toibumine peletab deflatsiooniohu eemale.

Samas anti mõista, et intressimäär võib alaneda. Tänane otsus oli ootuspärane.

"Majanduseaktiivsus on selgelt elavnenud, kuid inflatsioon jääb madalaks veel mõnda aega," nentis keskpank. "Rahapoliitika peab jääma kasvu toetavaks, et inflatsioon eesmärgile läheneks," vahendas agentuur Bloomberg.

Viimati muutis Rootsi keskpank intressimäära läinud aasta detsembris, et tõrjuda deflatsiooni. Hinnatõus on Rootsis 2% tasemest madalam olnud enam kui kaks aastat. Keskpank pole tahtnud rahapoliitikat leevendada, kuna samaaegselt on Rootsi probleemiks elanikkonna väga suur võlakoormus.

Ehkki aasta baasil tarbijahinnad Rootsis jaanuaris ja veebruaris alanesid, on märke majanduse elavnemisest, kuna eksport toibub. Rootsi eksport on ca 50% SKPst ja sellest ligi 70% läheb Euroopasse. Rootsi valitsus tõstis oma selle aasta majandusprognoosi 2,7%-le läinud aasta 1,5% majanduskasvu järel.

Rootsi töötuse määr oli veebruaris 8,1%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. April 2014, 11:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing