Tallinna Vesi jännis tsingi ja vase eemaldamisega heitveest

Romet Kreek 23. aprill 2014, 09:49

Tallinna Vesi on raskustes kogu tsingi ja vase eemaldamisega heitveest. Samuti kasvab veekadu.

Merre juhitav heitvesi vastab endiselt kõigile nõuetele, välja arvatud tsingi ning vase sisalduse osas, kinnitas Tallinna Vesi. "Olgugi, et Paljassaare reoveepuhastusjaam eemaldab heitveest 70 - 80% tsinki ja vaske, mis on väga hea tulemus, ei ole meil täna tehniliselt võimalik määrusest tulenevaid piirmäärasid saavutada," kirjutas Tallinna Vesi I kvartali tootmistulemuste börsiteates.

Uued piirmäärad tekitavad probleeme ka teistele Eesti vee-ettevõtetele. Nimelt vähendati Keskkonnaameti poolt 2013. aasta detsembris väljastatud veeloaga seniseid piirmäärasid raskemetallide sisalduse osas puhastatud heitvees lausa 400-kordselt.

Kasvab ka veekadu. Kui 2013. aasta I kvartalis haihtus jaotusvõrgus 17% joogiveest, siis tänavu I kvartalis kasvas veekadu 17,73 protsendile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2014, 09:49
Otsi:

Ava täpsem otsing