Nordeconi kahjum suurenes

Rainer Saad 08. mai 2014, 17:50

Nordeconi esimese kvartali puhaskahjum suurenes  möödunud aasta sama ajaga võrreldes 0,65 miljonilt eurolt 1,02 miljoni euroni, negatiivset mõju avaldas ka Ukraina grivna odavnemine.

Ehitusfirma müügitulu langes  eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes 13,1% ehk 23,54 miljoni euroni. Swedbank ootas Nordeconi käibeks 24,56 miljoni eurot, LHV Pank 20,9 miljonit eurot.

Ettevõte märgib enda majandusaruandes, et esimeses kvartalis moodustavad põhiosa teenitud müügitulust möödunud aastal alustatud projektid. Järgmistes kvartalites hakkab müügitulu järjest rohkem mõjutama hetkel kehtivate turu- ja konkurentsitingimuste valguses sõlmitud lepingute osakaal.

Ka Ukraina grivna avaldas Nordeconile negatiivset mõju. Ukraina grivna ligi 27% suurune odavnemine tähendas grivnat arvestusvaluutana kasutavatele kontserni ettevõtetele eurodes võetud kohustuste ümberhindamist. Finantskulude koosseisus kajastatud kursikahjumiks kujunes 776 000 eurot. Eelmisel aastal sai Nordecon kursikahjumiks 41 000 eurot.

Nordeconi puhaskahjumiks kujunes eelnevast tulenevalt 1,02 miljonit eurot, millest kontserni emaettevõtte aktsionäridele kuuluva puhaskahjumi osa moodustas 1,07 miljonit eurot. Swedbank ootas puhaskahjumiks 0,98 miljonit eurot, LHV aga 0,9 miljonit eurot.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. May 2014, 16:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing