Homofoobia võib Indiale kalliks maksma minna

Raido Neemre 12. juuni 2014, 22:34

Uus Maailmapanga uuring hoiatab, et homofoobia võib Indiale maksma minna miljardeid dollareid.

Töökeskkonnas valitsev homofoobia ja diskrimineerimise tulemusel kahanenud produktiivsus on kõigest mõned Maailmapanga uuringu läbi viinud majandusteadlase Lee Badgetti uuringu tulemused. Badgetti uuringust selgus ka, et homofoobia põhjustab depressiooni kasvu ning soodustab enesetappe, mis võivad samuti majandusele mõju avaldada.

Nende andmete alusel prognoosib Badgett, et homofoobia läks India majandusele 2012. aastal maksma keskmiselt 1,9 – 30,8 miljardit dollarit ehk 0,1-1,7% SKPst.

Massachusetts Amhersti ülikooli Avaliku poliitika ja administratsiooni keskuse direktor ja majandusprofessor Badgett valis oma uurimisallikaks just India, kuna riigis on LGBT õiguste eest seisev liikumine ning mitmed organisatsioonid, mis on LGBT inimeste poolt loodud. Kuna aga homofoobia eksisteerib kõikides riikides maailmas, saab uuringu tulemusi kasutada ka teiste riikide majandustest rääkides.

Arvudeni jõudis Badgett arvestades välja India LGBT inimeste eeldusliku palgakao ning uuris nende terviseandmeid, kust selgus, et LGBT inimeste depressiooni, enesetapu mõtete ning HIV/AIDS tase on palju kõrgem, kui üldisel India elanikkonnal. Terved töötajad on produktiivsemad, seega LGBT inimeste kõrgem haiguste tase vähendab ühtlasi nende võimet panustada majandusesse. Kehv tervis suurendab ühtlasi tervishoiu kulusid.

Pannes need kaks faktorit kokku, saigi Badgett kuni 30,8 miljardit dollarit. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. June 2014, 22:34
Otsi:

Ava täpsem otsing