Alyona Stadnik • 12. juuni 2014 kell 10:15

Riigikontroll: Kallase ja Krafti motiiv pole teada

Riigikontrolli poolt avaldatud VEB Fondi auditist ei selgu, mis oli Vahur Krafti ja Siim Kallase motiiv fondis, samuti pole teada, mis oli nende ülesanne.

"Mõlemad isikud on andnud ütlusi riigikogu VEB komisjonile ja on kinnitanud, et ei mäleta neid asjaolusid, mis puudutavad seda skeemi. Konkreetselt ei ole saanud vastuseid," vastas riigikontrolli tulemusauditi osakonna peakontrolör Tarmo Olgo küsimusele, kas tegu oli pahatahtliku skeemiga, kus teadlikult osalesid ka Kraft ja Kallas. "Dokumentide häda on see, et need ei räägi motiividest," lisas ta.

Riigikontrolör Alar Karise sõnul on need küsimused isikutele, keda need puudutavad ning Eesti Pank on öelnud, et see oli teadlik tegevus. Karis tõdes, et kui tal oleks võimalus küsida Siim Kallaselt ühte küsimust, siis ta küsiks, kuidas mäluga on, kas on läinud paremaks. Ta lisas, et mis puudutab mäletamist, siis on siin ka inimlik aspekt. "Aga miks ma peaksin," lausus Karis.

Hetkel kuum