LHV Group korjas loodetud raha

19. juuni 2014, 10:29

LHV Groupi uute aktsiate ja allutatud võlakirjade märkimine möödus edukalt, mõlemad märgiti üle.

„Olime otsimas investoreid 3,5 miljonile uuele aktsiale. Märkimisperioodi lõpuks olid varasemad ja uued investorid kinnitanud soovi osta üle 5,3 miljoni aktsia (summas üle 21 miljoni euro). Varasemad LHV aktsia- ja võlakirjainvestorid soovisid omandada sisuliselt kogu pakutavat emissiooni. Uued investorid näitasid investeerimissoovi 1,8 miljonile aktsiale (summas üle 7 miljoni euro),“ teatas grupi juhatuse liige Erkki Raasuke.

Vastavalt LHV Groupi nõukogu otsusele saavad kõik varasemad LHV aktsia- või võlakirjade investorid täis koguse enda poolt märgitud aktsiaid.

Kuna uued investorid soovisid märkida rohkem aktsiaid, kui grupp pakkus, otsustas LHV Groupi nõukogu jaotada kõikidele uutele investoritele 10% nende poolt märgitud aktsiatest ja mitte rohkem, kui 10,000 aktsiat ühe investori kohta.

„Aktsiaemissiooniga paralleelselt kutsusime tagasi 2013. aastal väljastatud allutatud võlakirju ning emiteerisime uusi, muutunud regulatsiooniga kooskõlas olevaid allutatud võlakirju. Ka siin oli emissioon edukas. Planeeritud 15,45 miljoni euro suurune võlakirjade emissioon märgiti üle. LHV Groupi nõukogu otsustas emissiooni mahtu suurendada 15,6 miljoni euroni. Kõik uusi võlakirju märkinud investorid saavad enda soovitud võlakirjade mahu täies koguses,“ selgitas Raasuke.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. June 2014, 09:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing