Glimstedt: TÖR suurendab ettevõtjate kulusid

30. juuni 2014, 14:59

Advokaadibüroo Glimstedt vandeadvokaadi Triin Raudsepa sõnul võib 1. juulist rakenduv töötamise register ehk TÖR aidata vähendada küll varimajandust, kuid suurendab tööandjate kulusid ja halduskoormust.

Raudsepa sõnul kohustab homsest rakenduv register tööandjaid registreerima mistahes lepingu vormis töötamise oma ettevõttes. Ta lisas, et tööandjad peaksid tähele panema, et registri täitmise tähtajad on lühikesed ja töötamist käsitletakse registri raames väga laialt. Näiteks tuleb tavalise töölepingu ja avaliku teenistuse kõrval registreerida ka äriühingu ja FIE juures vabatahtlikuna töötamine ilma tasu saamata ning võlaõiguslikud teenuse osutamise lepingud.

Raudsepp rõhutab, et ettevõtjatel on viimane aeg haigekassasse esitatud andmed tänase päeva jooksul üle kontrollida ja puudulikud lisada, kuna kindlustusandmed viiakse juuli esimesel päeval üle registrisse ja kui ülekantud andmed ei vasta nõuetele, võib maksuhaldur määrata tööandjale kuni 3200 euro suuruse trahvi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. June 2014, 15:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing