Maa-ametil valmis maavarade koondbilanss

16. juuli 2014, 10:43

Maa-ameti geoloogiaosakonnal valmis Eesti maavarade koondbilanss eelmise aasta kohta. Põhiandmetena on seal toodud maardlate ja mäeeraldiste varu seis ning muutused aasta jooksul.

Seisuga 31. detsember 2013 oli keskkonnaregistri maardlate nimistus arvele võetud 893 maardlat. Kehtivaid maavara kaevandamise lube on üle 600.

Kõige enam kaevandati maa-ameti andmeil eelmisel aastal põlevkivi (ligikaudu 19 miljonit tonni), liiva ja kruusa (kokku ligikaudu 5,9 miljonit kuupmeetrit), lubjakivi ja dolokivi (kokku ligikaudu 2,9 miljonit kuupmeetrit) ning turvast (ligikaudu 1,0 miljonit tonni). Väiksemas koguses kaevandati ka savi, mere- ja järvemuda.

Maapõueseaduse kohaselt on maavaradeks dolokivi, fosforiit, järvelubi, järvemuda, kristalliinne ehituskivi, kruus, liiv, lubjakivi, meremuda, põlevkivi, savi ja turvas, mis on arvele võetud keskkonnaregistri maardlate nimistus.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. July 2014, 10:43
Otsi:

Ava täpsem otsing