• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Passiivne investeerimine on populaarseim meetod

  Indekseid järgivad aktsiafondid ja börsil kaubeldavad fondid (ETF) ehk passiivne investeerimine on nüüd selgelt peavoolu meetod, ütleb uuringufirma Morningstar asepresident John Rekenthaler.

  Ta viitab 30. juunile eelnenud 12 kuule, kui passiivsed investeerimistooted hõivasid 68% netomüügist. Aktiivsed aktsiafondid, kus on kõrgemad tasud ja mida juhivad turu tootlust lüüa üritavad eriala profid, said endale kõigest 32% netomüügist.
  "Aktiivsed fondijuhid on langenud perifeeriasse," kommenteeris Rekenthaler värskes kolumnis Chicago investeerimisuuringute firma Morningstar kodulehel.
  ETFid, millest alla 1% on aktiivsed fondid, hõivasid turust suurima osa ehk 35% ning passiivsed aktsiafondid võtsid enda alla 33% müügist, mis teeb nende kahe peale kokku 68% kogu turust.
  Andmeid lähemalt vaadates, siis Rekenthaleri sõnul on olukord aktiivsete fondide jaoks veelgi kurvem. "Ilma rahvusvaheliste ja aegumiskuupäevaga (target-date fund) fondideta poleks aktiivsed fondid sel aastal mitte kopikatki uut netoraha üles korjanud."
  Rekenthaleri terve kolumn on kättesaadav siit.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.