„Eestlasteta ei ehita me midagi“

Pille Ivask 11. august 2014, 10:43

Soome ühe suurema ehitusfirma SRV president Jukka Hienonen ütles Soomes ehitavate eestlaste kohta, et ilma lõunanaabriteta ei saa ehitada mitmeid objekte, kirjutab Kauppalehti.

Kui Hienosenilt Soomes ehitustöödel tegutsevate eestlaste kohta pärida, ei pea vastust kaua ootama. „Meie jaoks ei oma rahvus tähtsust. Me ei palka eestlasi, soomlasi või teisi rahvuseid. Me palkame eksperte,“ ütles Hienosen.

„On palju selliseid töid, mille tegemaõpetamist Soomes professionaalsel tasemel ei kohtagi,“ märkis Hienosen. Helsingi ümbruses ehitatavatel objektidel moodustavad kolmandiku töölistest eestlased. „Ilma eestlasteta mõningaid objekte ei saakski ehitada,“ lisas ta.

Hienoseni sõnul soomlasi endid ehitusplatsil tööpuudus ei vaeva – pealinna läheduses töötuid soomlastest ehitajaid eriti ei kohta. Küll aga võib see maakohtades probleemiks olla.

Helsingis on probleeme eluaseme leidmisega ning sellest tulenevate lisakuludega. Nii on Hienoneni sõnul maksuamet tõlgendanud, et kui tööandja muretseb töötajale eluaseme, loetakse seda töötaja isiklikuks sissetulekuks ning selle pealt tuleb makse maksta. Nii eelistavadki Hienoseni hinnangul soomlastest ehitajad olla pigem töötud Kainuus, kui otsida töövõimalusi pealinnas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. August 2014, 08:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing