Mari Mets • 13. august 2014 kell 14:59

Sanktsioonide pooldajatel suu vett täis

Üks hädaabi variant võiks olla müüa põllumajandustooteid läbi Türgi Venemaale, kuid seda, mida nüüd teha, tuleks küsida eelkõige nende käest, kes olid tugevad sanktsioonide pooldajad, kuid täna on nad vait, ütles Standardi suuromanik Enn Veskimägi.

„Muidugi oleks hea, kui riik saaks õla alla panna, aga kust see raha võetakse? Mina ei kujuta tegelikult ette, sest see pole ju üldse väike summa. Riik on lubanud, et minnakse uutele turgudele, see on isegi reaalsem variant kui raha leidmine. Selleks laenu ei võeta, selles olen ma veendunud,“ sõnas Veskimägi.

Veskimägi märkis, et Venemaaga on väga hea äri ajada, sest Venemaa maksab üldjuhul ette. Sestap pole ka ime, et paljudel tootjatel oli väga suur osa ekspordist panustatud ühele turule. „Keegi pole ju praegu kokku liitnud, kui suur on kahju, me teame ainult seda, et toiduainetööstus on täna lihtsalt raskes seisus,“ lisas ta.

„Eks esimene asi on üritada leida teisi turge ja muid teid ekspordiks. Variant on müüa põllumajandussaadusi näiteks läbi Türgi Venemaale. Kuid peamine küsimus on selles, miks vaikivad nüüd need, kes olid oma arvamusartiklites tugevad sanktsioonide pooldajad?" küsis Veskimägi.

"Need samad inimesed  – kes ütlesid, et sanktsioone tuleks veelgi rangemalt võtta, kui oli kolmanda laine sanktsioonide rakendamine – peaksid nüüd ütlema, mida tuleks teha selle kaubaga, mis laos seisab?“ lausus Veskimägi.

 

Hetkel kuum