• Jaga lugu:

  Estover tõugati Vene turult välja mullu

  Estover OÜ juhatuse liige Ago Teder rääkis, et neid tabas Vene turust ilma jäämine kaheksa kuu eest ning mingisuguseid lisamuutusi tänased Venemaa sanktsioonid neile kaasa ei toonud.

  „Meie täna toodame lihtsalt selle koguse võrra toodet vähem, mis varem Venemaale läks ja võib olla laiendame oma sortimenti, et säilitada perspektiivis sarnast piima käitlemiskogust, millega parematel aegadel harjunud oleme ja ega siin muid variante ei ole,“ lausus Teder. Ta lisas, et ehk sunnib täna toimuv rohkem mõtlema Valgevene, Kasahstani ja Ukraina peale.
  Teder arvab, et parima lahendusena sobib kõige paremini see, et Euroopa Liit ja Venemaa suudavad kokkuleppele jõuda. Vahepealsel ajal tegeleb aga Estover sellega, mistõttu kaheksa kuud tagasi Venemaa veterinaaramet Estoveri toodangule piirangu seadis.
  „Me ikkagi loodame, et selle üldise embargo taustal on võimalik kõik muud probleemid ära lahendada. Kui see embargo ühel hetkel ära lõppeb, siis ka meie ettevõte kuulub nende hulka kellel on Venemaa poolne tunnustus ja kes saab siis vabalt seda toodet sinnapoole müüa,“ märkis Teder.
  Viimase kaheksa kuu jooksul on piimatoodete eksport Venemaale langenud pea neli korda, Venemaa sanktsioonidest sai aga jäämäe tipp. Kui aasta varem eksporditi jaanuarist augustini piimatooteid statistikaameti andmeil  Venemaale ca 50 miljoni euro väärtuses, siis sama aja vältel on tänavu summa kahanenud 15 miljoni euroni, piimatöösturid märgivad aga, et kriis ei puuduta ainult neid, kes Venemaale eksportisid vaid kogu sektorit. Venemaale jõudis kogu Eestist eksporditavast kaubast 19, 2 protsenti, millest piimatooted moodustasid 20 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.