• Jaga lugu:

  Börs: aktsiad tegid pärast viienädalast tõusu pausi

  Standard & Poor’s aktsiaindeks langes täna pärast viienädalast tõusu, mis viis indeksi ka kõigi aegade rekordini. Nafta hinnalanguse tõttu kukkusid ka energiaettevõtete aktsiad.

  Kaks suurimat naftakompaniid USAs Exxon Mobil Corp ja Chevron langesid 0,9 protsenti. Pärast reitingu alandamist Morgan Stanley poolt langes autotootja Fordi aktsia 2 protsenti. Yahoo tõusis pärast Alibaba teadet, et aktsiaemissioonil loodetakse koguda 21,1 miljardit dollarit. Yahoo omab suurt osa Alibaba ettevõttest.
  S&P 500 indeks langes 0,3 protsenti ning sulgus 2001,54 punkti peal. Dow Jones langes 0,2 protsenti ning sulgus 17 111,42 punktil ja nasdaq 100 indeks tõusis 0,1 protsenti. Nasdaqi tõusu juhtis Yahoo. Täna vahetas omanikku 5,2 miljardit aktsiat, mis on kolme kuu keskmisest 6 protsenti madalam.
  „S&P 500 indeks on tõusnud viis nädalat järjest, mis tähendab, et indeks on üleostetud territooriumil,“ ütles investeerimisfirma RW Baird & Co strateeg Bruce Bittles. „Ükski kasv ei saa olla igavene.“
  S&P 500 indeks tõusis eelmisel nädalal 0,2 protsenti ning on viimasel viiel nädalal teinud pikima järjestikuse tõusu sel aastal. Investorid spekuleerivad, et intressimäärade tõus ei pruugi viimatisi tööturu andmeid silmas pidades niipea tulla. See aga mõjub aktsiaturule omakorda positiivselt.
  Täna tõstsid ka Goldman Sachs ja Morgan Stanley aktsiaturu hinnasihti, eeldades, et turg liigub ka järgneva 12 kuu jooksul vaikselt üles. Mitmed analüütikud ennustavad aga, et turg on ülehinnatud ning võib lähiajal suure korrektsiooni läbida.
  Kuld (Comex) langes täna 0,93 protsenti ning päeva lõpuks maksis unts kulda 1255,50 dollarit, mis on kolme kuu madalaim tase. Toornafta (Brent) hind langes 0,54 protsenti ning sulgus 100,28 dollari peal. Peamiselt on toormete langus tingitud tugevamast dollarist, sest enamus toormeid on maailmaturul hinnatud just dollarites.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Inbank suutis kasumit kolmekordistada
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.