Mait Kraun • 8. september 2014
Jaga lugu:

Börs: aktsiad tegid pärast viienädalast tõusu pausi

Standard & Poor’s aktsiaindeks langes täna pärast viienädalast tõusu, mis viis indeksi ka kõigi aegade rekordini. Nafta hinnalanguse tõttu kukkusid ka energiaettevõtete aktsiad.

Kaks suurimat naftakompaniid USAs Exxon Mobil Corp ja Chevron langesid 0,9 protsenti. Pärast reitingu alandamist Morgan Stanley poolt langes autotootja Fordi aktsia 2 protsenti. Yahoo tõusis pärast Alibaba teadet, et aktsiaemissioonil loodetakse koguda 21,1 miljardit dollarit. Yahoo omab suurt osa Alibaba ettevõttest.

S&P 500 indeks langes 0,3 protsenti ning sulgus 2001,54 punkti peal. Dow Jones langes 0,2 protsenti ning sulgus 17 111,42 punktil ja nasdaq 100 indeks tõusis 0,1 protsenti. Nasdaqi tõusu juhtis Yahoo. Täna vahetas omanikku 5,2 miljardit aktsiat, mis on kolme kuu keskmisest 6 protsenti madalam.

„S&P 500 indeks on tõusnud viis nädalat järjest, mis tähendab, et indeks on üleostetud territooriumil,“ ütles investeerimisfirma RW Baird & Co strateeg Bruce Bittles. „Ükski kasv ei saa olla igavene.“

S&P 500 indeks tõusis eelmisel nädalal 0,2 protsenti ning on viimasel viiel nädalal teinud pikima järjestikuse tõusu sel aastal. Investorid spekuleerivad, et intressimäärade tõus ei pruugi viimatisi tööturu andmeid silmas pidades niipea tulla. See aga mõjub aktsiaturule omakorda positiivselt.

Täna tõstsid ka Goldman Sachs ja Morgan Stanley aktsiaturu hinnasihti, eeldades, et turg liigub ka järgneva 12 kuu jooksul vaikselt üles. Mitmed analüütikud ennustavad aga, et turg on ülehinnatud ning võib lähiajal suure korrektsiooni läbida.

Kuld (Comex) langes täna 0,93 protsenti ning päeva lõpuks maksis unts kulda 1255,50 dollarit, mis on kolme kuu madalaim tase. Toornafta (Brent) hind langes 0,54 protsenti ning sulgus 100,28 dollari peal. Peamiselt on toormete langus tingitud tugevamast dollarist, sest enamus toormeid on maailmaturul hinnatud just dollarites.

Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt