• Jaga lugu:

  Börs: aktsiad kõigi aegade kõrgeimal tasemel

  USAs aktsiad tõusid ning Standard & Poor’s 500 indeks lõpetas nädala plussis. Ühtlasi saavutas indeks kõigi aegade rekordtaseme.

  Sellele aitasid kaasa Ukraina olukorra paranemine ja spekulatsioonid, et oodatust halvemate tööturu andmete tõttu Föderaalreserv intressimääru niipea ei tõsta.
  S&P 500 indeks tõusis 0,5 protsenti ning sulgus rekordtasemel – 2007,58 punktil. Erilist liikumist indeks sel nädalal ei näidanud. Dow Jones tõusis 0,4 protsenti ning lõpetas päeva 17 136,71 punktil.
  „Need andmed annavad alust rahu sobitada,“ ütles investeerimisfirma RidgeWorth varade direktor Alan Gayle Bloombergile. „See põhjendab argumenti, miks peaks intressimäärad jätkuvalt madalal olema. See toetab Yelleni ettevaatliku lähenemist.“
  Tööandjad lisasid augustis 142 000 uut töökohta. See on sellel aastal seni kõige väiksem number, mis viitab tööturu kiire paranemise aeglustumisele. Ettevõtted hindavad ümber nõudluse väljavaateid ning on üleüldisemalt uute töökohtade loomisel ettevaatlikumad.
  Kasina majanduskasvu tõttu Euroopas tegi Euroopa Keskpank eile otsuse, et vähendab baasintressimäära ja käivitab stimuleerimisprogrammi. Samuti said Ukraina valitsus ja Ida-Ukraina separatistid relvarahus kokkuleppele.
  Tugevnev dollar survestas täna Toornafta (Brent) hinda, mis on täna langenud 0,87 protsenti. Kuld tõusis täna 0,57 protsenti ning päeva lõpuks maksis unts kulda 1268,83 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.