Börs: Apple'i langus vedas turu alla

Mait Kraun 03. september 2014, 23:47

USA aktsiaindeks Nasdaq Composite tegi täna kuu suurima languse. Peamiselt langes indeks tehnoloogiahiiu Apple'i tõttu, mille kaal indeksis on 8,7 protsenti.

Apple, mis on maailma suurima turuväärtusega firma, langes täna 4,2 protsenti. See on suurim langus alates jaanuarist. Lennufirma Delta Air Lines Inc langes 5,2 protsenti, sest ettevõte alandas oma kolmanda kvartali tulemuste prognoosi.

Nasdaqi indeks kaotas kokku 0,6 protsenti. See on suurim langus alates 5. augustist. Standard & Poor’s indeks langes 0,1 protsenti ning sulgus 2000,72 punktil. Dow Jones aga tõusis 0,1 protsenti ning lõpetas päeva 17 078,28 punktil. Täna vahetas omanikku 5,4 miljardit aktsiat, mis on kolme kuu keskmisest 3,1 protsenti madalam.

„Apple aktsia on teinud viimastel kuudel päris tugeva tõusu,“ ütles investeerimisfirma Wedbush Securities analüütik Michael James intervjuus Bloombergile. „Apple aktsiasse on süstitud iPhone’i ilmumisega seoses palju positiivset energiat. Inimesed ei morjenda kasumeid välja võtta.“

Viimasest 17-st kauplemispäevast on Apple tõusnud 15-l. Alates 7. augustist on aktsia tõusnud 9,3 protsenti. Eile sulgus Apple rekordtasemel, 103,30 dollaril. Viimatine tõus on aga mõned analüütikud pannud muretsema, et Apple hinnas on palju spekulatiivset raha.

Tänu Ukraina-Venemaa läbirääkimistele tõusis toornafta hind 2,1 protsenti ning päeva lõpuks maksis barrel naftat 102,45 dollarit. Kuld mõnevõrra täna taastus, tõustes 0,33% ja sulgudes 1269,54 dollari peal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. September 2014, 23:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing