• Jaga lugu:

  Börs: Apple'i langus vedas turu alla

  USA aktsiaindeks Nasdaq Composite tegi täna kuu suurima languse. Peamiselt langes indeks tehnoloogiahiiu Apple'i tõttu, mille kaal indeksis on 8,7 protsenti.

  Apple, mis on maailma suurima turuväärtusega firma, langes täna 4,2 protsenti. See on suurim langus alates jaanuarist. Lennufirma Delta Air Lines Inc langes 5,2 protsenti, sest ettevõte alandas oma kolmanda kvartali tulemuste prognoosi.
  Nasdaqi indeks kaotas kokku 0,6 protsenti. See on suurim langus alates 5. augustist. Standard & Poor’s indeks langes 0,1 protsenti ning sulgus 2000,72 punktil. Dow Jones aga tõusis 0,1 protsenti ning lõpetas päeva 17 078,28 punktil. Täna vahetas omanikku 5,4 miljardit aktsiat, mis on kolme kuu keskmisest 3,1 protsenti madalam.
  „Apple aktsia on teinud viimastel kuudel päris tugeva tõusu,“ ütles investeerimisfirma Wedbush Securities analüütik Michael James intervjuus Bloombergile. „Apple aktsiasse on süstitud iPhone’i ilmumisega seoses palju positiivset energiat. Inimesed ei morjenda kasumeid välja võtta.“
  Viimasest 17-st kauplemispäevast on Apple tõusnud 15-l. Alates 7. augustist on aktsia tõusnud 9,3 protsenti. Eile sulgus Apple rekordtasemel, 103,30 dollaril. Viimatine tõus on aga mõned analüütikud pannud muretsema, et Apple hinnas on palju spekulatiivset raha.
  Tänu Ukraina-Venemaa läbirääkimistele tõusis toornafta hind 2,1 protsenti ning päeva lõpuks maksis barrel naftat 102,45 dollarit. Kuld mõnevõrra täna taastus, tõustes 0,33% ja sulgudes 1269,54 dollari peal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.