Börs: nafta hind päästis aktsiad languspäevast

Mait Kraun 12. september 2014, 01:14

Standard & Poor’s 500 aktsiaindeks suutis täna langusest välja tulla. Peamiselt tekitasid päevsisese languse mured geopoliitiliste pingete eskaleerumise üle, hiljem tõusis indeks aga koos nafta hinnaga, mis tõstis ka energiafirmade aktsiaid.

Olles eelnevalt langenud 1,2 protsenti, olid energiaaktsiad täna S&P 500 indeksis päeva lõpuks siiski 0,1 protsendiga plussis, sest toornafta hind taastus. Celgene Corp langes 2,3 protsenti, millega ettevõte juhtis tervishoiufirmade langust. MasterCard Inc kukkus 1,2 protsenti, sest kaotas Euroopa Liidus konkurentsiga seotud kohtuasja.

S&P 500 indeks tõusis kokku 0,1 protsenti ning sulgus 1997,45 punkti peal. Päeval oli indeks vahepeal 0,5 protsendiga miinuses. Dow Jones aga kaotas 0,1 protsenti ning sulgus 17 049 punkti peal. Nasdaq Composite indeks tõusis 0,1 protsenti. Täna vahetas omanikku 5,5 miljardit aktsiat, mis on kolme kuu keskmisest 1,8 protsenti madalam.

„Turg on praegu veidi ummikus, sest terve aasta on olnud väga tugev. Vahepeal on vaja aga veidi aega, et rahuneda,“ ütles investeerimifirma GW&K Investment Management analüütik Dan Miller telefoniintervjuus Bloombergile. „Muidugi tekitavad närvilisust ka geopoliitilised sündmused,“ ütles Miller.

Toornafta (WTI) tõusis 1,27 protsenti ning sulgus 92,83 dollari peal, Brent toornafta tõusis aga 0,14 protsenti ning sulgus 98,18 dollari peal. Kuld (Comex) tegi järjekordse languspäeva ning unts kulda maksab praegu 1239,00 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. September 2014, 01:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing