• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: nafta hind päästis aktsiad languspäevast

  Standard & Poor’s 500 aktsiaindeks suutis täna langusest välja tulla. Peamiselt tekitasid päevsisese languse mured geopoliitiliste pingete eskaleerumise üle, hiljem tõusis indeks aga koos nafta hinnaga, mis tõstis ka energiafirmade aktsiaid.

  Olles eelnevalt langenud 1,2 protsenti, olid energiaaktsiad täna S&P 500 indeksis päeva lõpuks siiski 0,1 protsendiga plussis, sest toornafta hind taastus. Celgene Corp langes 2,3 protsenti, millega ettevõte juhtis tervishoiufirmade langust. MasterCard Inc kukkus 1,2 protsenti, sest kaotas Euroopa Liidus konkurentsiga seotud kohtuasja.
  S&P 500 indeks tõusis kokku 0,1 protsenti ning sulgus 1997,45 punkti peal. Päeval oli indeks vahepeal 0,5 protsendiga miinuses. Dow Jones aga kaotas 0,1 protsenti ning sulgus 17 049 punkti peal. Nasdaq Composite indeks tõusis 0,1 protsenti. Täna vahetas omanikku 5,5 miljardit aktsiat, mis on kolme kuu keskmisest 1,8 protsenti madalam.
  „Turg on praegu veidi ummikus, sest terve aasta on olnud väga tugev. Vahepeal on vaja aga veidi aega, et rahuneda,“ ütles investeerimifirma GW&K Investment Management analüütik Dan Miller telefoniintervjuus Bloombergile. „Muidugi tekitavad närvilisust ka geopoliitilised sündmused,“ ütles Miller.
  Toornafta (WTI) tõusis 1,27 protsenti ning sulgus 92,83 dollari peal, Brent toornafta tõusis aga 0,14 protsenti ning sulgus 98,18 dollari peal. Kuld (Comex) tegi järjekordse languspäeva ning unts kulda maksab praegu 1239,00 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.