Mait Kraun • 18. september 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Börs: tähtsamad aktsiaindeksid tegid uued rekordid

Tähtsamad aktsiaindeksid tegid täna USAs uued rekordid. Seda tänu headele tööturu andmetele ning spekulatsioonidele, et intressimäärad jäävad suhteliselt pikaks ajaks madalale tasemele.

Standard & Poor’s indeks tõusis 0,5 protsenti ning lõpetas päeva rekordilisel 2011,39 punktil. Dow Jones tõusis 109,14 punkti 17 265,99 punktini. Sellega tegi indeks 0,6 protsendilise tõusu. Nasdaq Comosite ja Russell 2000 indeks tõusid mõlemad 0,5 protsenti.

„Turg on ikka Föderaalreservist lähtumas,“ ütles investeerimisfirma Schaeffer Investment Research aktsiate vanemanalüütik Joe Bell telefoniintervjuus Bloombergile. „Enamik investoreid usub, et intressimäärade kasv võiks tulla 2015. aasta juulis. Lähikuudel tõusu oodata ei ole ja turg reageerib sellele positiivselt.“

Eile tõusis S&P indeks 0,6 protsenti, sest Föderaalreserv kinnitas, et intressimäärad püsivad nulli lähedal veel „märkimisväärselt kaua“. Eile teatas ka FED, et oktoobris lõpetatakse varaostuprogramm (QE).

Toornafta hind on jätkuvalt langemas – Brent toornafta hind kaotas täna 1,34 protsenti ning päeva lõpuks maksis barrel naftat 97,64 dollarit. Kulla hind (Comex) saavutas täna selle aasta madalaima taseme ning sulgus päeva lõpus 1225,29 dollaril untsi kohta.Täna toimub ka referendum, kus otsustatakse, kas Šotimaa eraldub Ühendkuningriigist või mitte. Viimased küsitlused näitavad, et referendum kukub napi paari protsendiga läbi ning eraldumist ei toimu. Samas ei saa kindel olla, sest tulemused alles selguvad. Investorid panustavad aga referendumi läbikukkumisele, sest Briti nael on kogumas tugevust.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt